dilluns, 16 de novembre del 2015

CAMP D’APRENENTATGE

L’alumnat de 5è està participant en el camp d’aprenentatge de Barcelona realitzant un estudi del barri de l’escola: Les Corts.

L’estudi abarca molts aspectes: la biodiversitat (ocells i arbres), contaminació acústica, llocs emblemàtics del barri, visita a una entitat, ....

Aquí veureu un recull de fotografies que volen ser una mostra de les diferents activitats que estem realitzant.


dimarts, 3 de novembre del 2015

OBSERVACIÓ AMB MICROSCOPIS

L’alumnat de cinquè ha fet unes pràctiques d’observació de vegetals amb dos tipus de microscopis.
Per una banda es va observar fulles d’arbres amb un microscopi electrònic que estava connectat a un ordinador, la qual cosa permet veure el què s’observa a la PDI i capturar les imatges. 

Aquestes són les que trobeu en aquest blog, corresponen a fulles d’arbres que estan sent descompostes per fongs.


Per altra banda vam intentar observar les cèl·lules de teixit de ceba amb el microscopi analògic.


dimarts, 16 de juny del 2015

Dinàmica de la Terra, 6è

Aquest és un recull de les experiències que ha realitzat l’alumnat de 6è estudiant el tema dels canvis de relleu de la terra.


Les experiències han estat la realització de les següents simulacions:
  • L’erosió de l’aigua
  • L’erosió del vent
  • Una falla
  • Sedimentació
  • Fem de paleontòlegs
  • Meteorització.

Trobareu fotografies preses durant la preparació, així com vídeos explicatius de cada simulació. Penseu que aquestes accions tenen lloc al nostre planeta i moltes vegades de manera simultània.









dimarts, 12 de maig del 2015

MAQUETES “ LA FUNCIÓ DE NUTRICIÓ EN UN FETUS”

En aquestes imatges s’observa el procés d’elaboració de les maquetes que representen la funció de nutrició en un fetus, així com les maquetes un cop acabades. 

Aquesta activitat ha estat realitzada per l’alumnat de 6è.


divendres, 24 d’abril del 2015

ESTUDI DELS OCELLS DEL PATI a 6è

Introducció

Els nens i nenes de 6è hem estat estudiant els ocells al pati. Hem observat els seus comportaments en diferents moments del dia i ho hem anotat. Amb els Ipads els hem fotografiat i hem fet enregistrat vídeos. També els hem dibuixat.
Aquest treball l’hem realitzat en grups petits.

Preparació

En primer lloc, cada grup va triar l’ocell que estudiaria i va buscar-hi informació. A continuació vam acordar què i quan observaríem, elaborant una graella per anotar aquestes observacions.

Ocells observats

Les espècies d’ocells que hem observat al pati són: gavines, cotorres i colomes (els més abundants). També algunes: garses, merles i pardals.

Conclusions

Amb les nostres dades expliquem que hem vist més coloms i pardals al parc que a la pista, pensem que és perquè prefereixen el sòl de terra i sorra del parc que el de la pista que és de formigó.

Cotorres: Quan hi ha més menjar a la pista és a partir de les 11:30, però les cotorres només hi van si no hi són les gavines.
Només fan els nius a les palmeres. A la tarda hi transporten branquetes pels nius. El dia que les van podar se les sentia més, pensem que deurien estar més nervioses perquè havien perdut els nius.
Creiem que les cotorres fan els nius a les palmeres perquè s’hi camuflen amb les branques, podem observar millor el possible menjar i els deu ser més fàcil fer el niu i entrar-hi
Hem observat més cotorres els dies solejats i calorosos que els ennuvolats i frescos.
Les cotorres comparteixen l’espai amb els coloms.

Garses:
Només vam veure una garsa un dia. Creiem que encara no era l’època adient

Pardals:
En general hem vist pocs pardals, quan n’hem vist més ha estat després de l’esbarjo del migdia.

Coloms:
Hem vist força coloms en general. Creiem que estan adaptats a la presència dels humans perquè els donen menjar. Són els únics ocells que hi ha a la pista a l’hora de l’esbarjo.
Quan hi ha gavines a la pista no hi ha coloms, els hi tenen por perquè se’ls poden menjar. A les tres de la tarda no hi ha gaires coloms al pati, els que hi ha estan força tranquils i normalment estan bevent aigua, creiem que és perquè en aquesta hora és quan fa més calor.

Gavines:
El moment en qual hem vist més gavines ha estat després del pati del matí, fins i tot comencen a arribar una mica abans d’acabar l’esbarjo. Creiem que es deu a que és el moment que al terra hi ha més menjar.
El seu comportament és violent perquè : ens van tirar una pedra, vam observar com perseguien un pardal i quan elles són a la pista la resta d’ocells fugen o no hi apareixen.














divendres, 27 de març del 2015

dimecres, 25 de març del 2015

Sortida a POBLET

L’alumnat de Cicle Superior ha realitzat una sortida al Monestir de Poblet. Així han pogut reforçar els continguts donats a classe sobre l’edat Mitjana .

Què ens diuen els propis alumnes sobre aquesta sortida:
 “ Els nens de 5è i 6è hem anat a visitar el Monestir de Poblet. Ha estat impressionat . Ens han explicat moltes coses sobre el monestir. Hem fet un joc medieval: uns representaven els monjos, d’altres eren camperols lliures  o no lliures, uns altres han tingut sort ,representaven a la noblesa, als comerciants i artesans.
Hem aprofitat per fer fotos per ensenyar-ho i explicar-ho a la nostre família.”

GENIAL...

divendres, 13 de març del 2015

Educació Artística

Aquesta és una petita mostra d’alguns dels treballs d’aquesta àrea que ha realitzat l’alumnat de 6è.

Hi trobareu:
- unes il·lusions òptiques creades a partir de la construcció d’un quadrat.
- traçats de diferents tipus d’estrelles amb regle i compàs.

- la combinació del color i diferents tipus de formes i línies per decorar formes lliures.


dissabte, 7 de març del 2015

VOLEI a 6è

Aquesta passada setmana, els alumnes de 6è han rebut una classe de VOLEI amb la col.laboració del Club de Volei del Barça.

dimecres, 14 de gener del 2015

ARBRES DE NADAL DE 6è

Aquests són alguns dels arbres de nadal que els /les alumnes de sisè han realitzat enguany: